mandag 30. mars 2009

Selvfølgelig må man feire at man er ferdig med en oppgave på skolen, og at påskeferie snart kommer :) Her er det egentlig uansett hvilke grønnsaker man velger, men ikke glem aioli/hvitløksmajones!

Ingredienser til 4-5 personer:
  • 1 stort brød delt i tre på langs (dette het Rustikk spelt og var fra et bakeri)
  • ca 1 eske datterinotomater
  • ca 5 soltørkede tomater i olje
  • 1/2 agurk
  • 1 stilk vårløk
  • 1/2 rød chili
  • Aioli/hvitløksmajones (ferdigkjøpt)
  • 4 kyllingfileter (type priorstørrelse)
  • ca 50 g cornflakes/fitness frokostblanding (her ble det brukt fitness)
  • ca 30 g salte peanøtter
  • Salt og pepper, diverse Santa Maria-krydder som Chili Explosion og Chicken & Steak
Fremgangsmåte
  1. Skjær kyllingfiletene i skiver på langs, krydre med krydder på den ene siden.
  2. Bland sammen hakkede peanøtter og frokostblanding knust i mindre biter.
  3. Varm opp olje/smør i en stekepanne som er på medium varme.
  4. Vend kyllingbitene i peanøtt- frokostblandingen og legg i stekepanna, stek på begge sider til sprø og gyllen.
  5. Smør godt med hvitløksmajones på de to underste brødhalvdelene
  6. Bland sammen hakkede datterinotomater, chili, vårløk og soltørkede tomater. Fordel på den øverste brøddelen som det er majones på.
  7. Legg agurkskiver på den underste brøddelen (laget med ostehøvel på langs av agurken).
  8. Legg ferdigstekt kylling på begge brøddelene, legg brøddelene oppå hverandre og legg på topplokket av brødet.
  9. Del i sandwichbiter, gjerne på skrått om hverandre slik at det blir trekanter

2 kommentarer:

  1. Nam , dette hørtes godt ut! skal jeg prøve å lage:)

    SvarSlett
  2. Alle syntes det var veldig godt, så det anbefales på det sterkeste :) Frokostblandingen ga faktisk også en slags karamellisert løksmak.

    SvarSlett