mandag 23. mars 2009

I denne retten fant jeg en veldig god smakskombinasjon, og det var den stekte laksen med ertepureen sammen med ovnsstekt rødløk og kikerter. Akkurat disse smakene vil jeg bruke mer av neste gang.

Ingredienser for en person:
  • 200 g laksefilét
  • 100 g fryste erter
  • 1 ts smør/margarin
  • Salt og pepper
  • Grønnsaker som stekes i ovnen sammen med en neve kikerter (jeg brukte rødløk, brokkoli, blomkål, gulrot, fersk ingefær og chili)
  • 1 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
  1. Skjær opp passelig mengde grønnsaker i munnfull-store biter (hva kan man egentlig si her? Det heter jo bite size på engeslk.. kan visst ikke norsk...), ha det i en ildfast form sammen med kikerter. Hell over olivenolje, bland sammen, og stek på 190 grader i ca 30 minutter.
  2. Kok opp erter med litt vann. Hell av kokevannet og kjør med litt margarin med en stavmikser, eller krakk det med en gaffel.
  3. Stek laksen, salte og pepre hvis ønskelig.
  4. Server!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar