
Denne eplekakeoppskriften har jeg fått av Marianne som jeg har gått i klasse med. Den er uten egg, og den er veldig enkel å bake. Jeg brukte en rundform på 27 cm.
Serveres gjerne med vaniljeis eller pisket krem.
Ingredienser for 1 kake:
- 6 dl hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 2 dl sukker
- 100 g smeltet/flytende smør eller margarin
- 3 dl melk
- 3 epler i skiver
- Kanel og sukker til å strø med
Fremgangsmåte:
- Bland vått og tørt
- Skjær epler i tynne skiver, ha de i en bolle og strø over kanel
- Smør kakeforma (det kan være lurt å ha bakepapir i bunnen av den) og ha i røra
- Stikk epleskivene ned sammen med røra (eventuelt bland epleskiver/biter i røra mens du lager den)
- Strø over med kanel og sukker
- Stek midt i ovnen på 190 grader i ca 50-60 minutter. Sjekk underveis med en kniv eller en kakepinne underveis om den er ferdig tidligere.
Takk for oppskriften, kaken ble kjempe god også ser den fin ut!
SvarSlettHei! Eeeendelig fant eg oppskrifta på eplekaka utan egg som varblitt borte i flyttinga vår!
SvarSlettTusen takk;)Skal bakast saman med epleplukkande 2. klassingar i morgon!
Veldig god kake! Tok eplene i terninger og blandet inn i deigen.
SvarSlett