onsdag 16. september 2009

De gangene denne kaka har stått på kakebordet er det den som har forsvunnet først. Den kan på en måte sammenlignes med smuldrepai, bare med fersk frukt og krem.

Kaka er enormt god, det er mammas oppskrift, og jeg mener at det er en av de beste kakene som finnes! Det er nesten ergelig å dele oppskriften med andre (man vil jo holde på hemmelige kaketradisjoner), men jeg bestemte meg for at det er en større synd å ikke la flere få smake den ;)

Ingredienser:
 • 100 g havregryn
 • 100 g mandler, grovhakkede
 • 100 g smør
 • 200 g sukker
 • 1 egg
 • 1-2 pakker kremfløte (det spørs hvor mye krem du vil ha oppå)
 • 1-2 ss sukker
 • 50 g sjokolade, grovhakket
 • Frisk frukt som f.eks drue, eple, banan, pære og appelsin.
Fremgangsmåte:
 1. Stek havregryn, mandler, smør, sukker og egg i en stekepanne på svak/middels varme i ca 1/2 time til blandingen har fått litt farge og ikke er klisset lenger (må heller ikke være for tørr/smulete).
 2. Legg ringen til en kakeform (uten bunn) på et kakefat. Ha den stekte massen over i kakeringen og spre det lett utover. Ikke press det sammen. Avkjøl og ta av kakeringen.
 3. Visp fløte og sukker til en lett krem. Bre kremen over kaka.
 4. Ha over oppskjært frukt og grovhakket sjokolade.
På bildet har jeg brukt nonstop for anledningen (50-tallsbursdag).

5 kommentarer:

 1. Den kaka hørtes nydelig ut - skal forsøke å bake snart!
  Fin blog du har også :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk! :) Fint at andre sier de vil prøve oppskriftene jeg legger ut. Man vet jo ellers ikke om noen leser bloggen, hehe.

  Du får si i fra hva du synes da! :)

  SvarSlett
 3. :) Endelig fant jeg oppskrift på Skrotkak :) Tusen takk for at du vil dele den med oss. Inger fra Trondheim.

  SvarSlett
 4. Hei! Dette liknar på "Ruskakake" som er favoritten her i huset, men eg brukar ikkje egg og "bare" 100g smør. Då blir det som havregrynsknekk. Eg legg frukta over "knekken", blandar 1/3 piska krem med 1 pk vaniljekrem og har det over frukta. Hakka sjokolade eller delte jord- og blåbær oppå. Takkar for oppskrifta på Eplekake uten egg som eg eeeendelig fant igjen her på bloggen din :)

  SvarSlett
 5. Sikkert en kake med mange navn! Blir den veldig hard, eller går det greit å skjære i den? Må prøve din versjon en gang også, hørtes veldig godt ut :) Bra man finner alternativer uten egg!

  SvarSlett