
Kaka er enormt god, det er mammas oppskrift, og jeg mener at det er en av de beste kakene som finnes! Det er nesten ergelig å dele oppskriften med andre (man vil jo holde på hemmelige kaketradisjoner), men jeg bestemte meg for at det er en større synd å ikke la flere få smake den ;)
Ingredienser:
- 100 g havregryn
- 100 g mandler, grovhakkede
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 1 egg
- 1-2 pakker kremfløte (det spørs hvor mye krem du vil ha oppå)
- 1-2 ss sukker
- 50 g sjokolade, grovhakket
- Frisk frukt som f.eks drue, eple, banan, pære og appelsin.
- Stek havregryn, mandler, smør, sukker og egg i en stekepanne på svak/middels varme i ca 1/2 time til blandingen har fått litt farge og ikke er klisset lenger (må heller ikke være for tørr/smulete).
- Legg ringen til en kakeform (uten bunn) på et kakefat. Ha den stekte massen over i kakeringen og spre det lett utover. Ikke press det sammen. Avkjøl og ta av kakeringen.
- Visp fløte og sukker til en lett krem. Bre kremen over kaka.
- Ha over oppskjært frukt og grovhakket sjokolade.
Den kaka hørtes nydelig ut - skal forsøke å bake snart!
SvarSlettFin blog du har også :)
Tusen takk! :) Fint at andre sier de vil prøve oppskriftene jeg legger ut. Man vet jo ellers ikke om noen leser bloggen, hehe.
SvarSlettDu får si i fra hva du synes da! :)
:) Endelig fant jeg oppskrift på Skrotkak :) Tusen takk for at du vil dele den med oss. Inger fra Trondheim.
SvarSlettHei! Dette liknar på "Ruskakake" som er favoritten her i huset, men eg brukar ikkje egg og "bare" 100g smør. Då blir det som havregrynsknekk. Eg legg frukta over "knekken", blandar 1/3 piska krem med 1 pk vaniljekrem og har det over frukta. Hakka sjokolade eller delte jord- og blåbær oppå. Takkar for oppskrifta på Eplekake uten egg som eg eeeendelig fant igjen her på bloggen din :)
SvarSlettSikkert en kake med mange navn! Blir den veldig hard, eller går det greit å skjære i den? Må prøve din versjon en gang også, hørtes veldig godt ut :) Bra man finner alternativer uten egg!
SvarSlett