mandag 9. mars 2009

Kakebunn:
  • 4 egg
  • 3 dl sukker (jeg brukte 2 dl brunsukker og 1 dl vanlig sukker)
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 dl nøytral olje
  • 3 ss raspet kokos (kan sløyfes)
  • 1 dl hakkede nøtter (Jeg brukte hasselnøtter, mandler og valnøtter, men kan sløyfes)
  • 2 store grovt raspede gulrøtter
Glasur:
  • 200 g Philadelphia light (eller original)
  • 170 - 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker eller et par dråper vaniljeessens
  • 50 g mykt smør
Fremgangsmåte:
  1. Pisk eggedosis av egg og sukker
  2. Sikt inn mel, krydder, vaniljesukker, salt, natron og bakepulver. Rør sammen, og tilsett deretter de raspede gulrøttene og oljen.
  3. Kle en rund kakeform (24-26 cm) med bakepapir i bunnen, og smør sidene med olje. Hell kakerøra oppi.
  4. Stek på 175 grader i ca 40 minutter.
  5. Sjekk om kaka er ferdig med å stikke en pinne i den. Den skal komme ut uten deig på. Jeg brukte en spaghetti ;)
  6. Ta av kanten på forma, ta tak i bakepapiret og løft kaken over på en rist for avkjøling
  7. Visp sammen ingrediensene til glasuren. Del kaken i to på langs, ha halvparten av fyllet inni og bre resten over toppen av kaka. Pynt eventuelt med raspet gulrot og hakkede nøtter.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar