torsdag 26. mars 2009

Dette er faktisk noe av det beste jeg vet, og den smaker ikke som hvilken som helst fiskegrateng heller. Hemmeligheten er et lag med makaroni sammen med tomatpuré, ketchup eller avsilte bokstomater (alt etter hva du har i hus).

Fiskegratengen ble til ved at barna hennes (faren min og onklene mine ;) alltid brukte ketchup oppå fiskegratengen. Derfor bestemte hun at hun skulle inkludere dette inni fiskegratengen, siden det smakte så godt. På den måten har hun klart å lage den beste fiskegratengen i verden (på lik linje med tomatsilda til jul, hvor oppskrifta har klart å komme seg til kokkene på IKEA i Bergen...).

Ingredienser for 4 porsjoner:
  • 5 dl melk
  • 100 g hvetemel
  • 400 gram kokt og renset fisk (jeg hadde opprinnelig 600 gram rå torsk som jeg kokte og fjernet skinn og småbein fra)
  • 1 stor løk
  • 1 ts salt
  • 1 ts karri
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • 4 egg
  • 100 g makaroni (jeg brukte fullkornsmakaroni)
  • 3 ss ketchup (ca 80 g. Det var det jeg hadde)
  • Revet ost
Fremgangsmåte:
  1. Lag en veldig tykk grøt av hvetemel og melk ved å koke det opp mens du rører kraftig.
  2. Ha i fisken og løken. Rør godt for å ikke få så store fiskebiter (til nå har du laget noe som kalles plukkfisk, bare en litt tykkere versjon, som smaker kjempegodt og kan serveres til kokte poteter og gulrøtter, og med smeltet smør).
  3. Rør inn krydder
  4. Skill eggeplomme fra eggehvite. Ha eggeplommene i gryta og rør sammen.
  5. Pisk eggehvitene stive og fold det inn i fiskeblandingen.
  6. Kok makaroni nesten ferdigkokt, rør inn ketchup (eller et annet tomatprodukt som nevnt i innledningen)
  7. Ha halvparten av fiskeblandingen i en ildfast form. Ha makaroniblandingen over, og avslutt med fiskeblandingen igjen.
  8. Topp godt med revet ost
  9. Stekes på 200 grader, nederste rille, i 1 time.
  10. Serveres med raspede gulrøtter, kokt potet og eventuelt smeltet smør eller bacon.
Nam nam! :)

2 kommentarer:

  1. Denne ser super ut! Fin blogg du har:) Det er arti med bestemor sin vri på matretter. Stå på videre! Beste hilsen fra Elise.

    SvarSlett
  2. Tusen takk :) Ja, det er morsomt med blogging!

    SvarSlett