Disse havrekjeksene minner litt om havremakroner på smak, men med smak av kanel, aprikos og rosiner. De var i allefall veldig gode. Aprikosene var ikke i originaloppskriften.
For min del kan noe av sukkeret reduseres, men jeg legger ved oppskriften slik som jeg laget den.
30 - 40 stk
Ingredienser:
- 200 g smør
- 3,5 dl sukker
- 1 egg
- 2 ss vann
- 2 dl hvetemel
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1/4 ts salt
- 1/2 ts natron
- 7 dl havregryn
- 1 dl rosiner
- 1 dl tørket aprikos, grovhakket
- 2 dl valnøtter, grovhakket
- Smør/margarin og sukker røres hvitt.
- Egg og vann tilsettes, og deretter blandes mel, kanel, vaniljesukker, salt og natron inn.
- Havregryn, rosiner, aprikoser og nøtter røres inn til sutt.
- Legg en spiseskje store klumper med kakerøre rundt på et stekebrett, med god avstand mellom hver (de flyter litt utover).
- Stekes på 175 grader i ca 10-12 minutter.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar