søndag 11. juli 2010

Denne eplekakeoppskriften har jeg fått av Marianne som jeg har gått i klasse med. Den er uten egg, og den er veldig enkel å bake. Jeg brukte en rundform på 27 cm.

Serveres gjerne med vaniljeis eller pisket krem.

Ingredienser for 1 kake:
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl sukker
  • 100 g smeltet/flytende smør eller margarin
  • 3 dl melk
  • 3 epler i skiver
  • Kanel og sukker til å strø med
Fremgangsmåte:
  1. Bland vått og tørt
  2. Skjær epler i tynne skiver, ha de i en bolle og strø over kanel
  3. Smør kakeforma (det kan være lurt å ha bakepapir i bunnen av den) og ha i røra
  4. Stikk epleskivene ned sammen med røra (eventuelt bland epleskiver/biter i røra mens du lager den)
  5. Strø over med kanel og sukker
  6. Stek midt i ovnen på 190 grader i ca 50-60 minutter. Sjekk underveis med en kniv eller en kakepinne underveis om den er ferdig tidligere.

5 kommentarer:

  1. Takk for oppskriften, kaken ble kjempe god også ser den fin ut!

    SvarSlett
  2. Hei! Eeeendelig fant eg oppskrifta på eplekaka utan egg som varblitt borte i flyttinga vår!
    Tusen takk;)Skal bakast saman med epleplukkande 2. klassingar i morgon!

    SvarSlett
  3. Veldig god kake! Tok eplene i terninger og blandet inn i deigen.

    SvarSlett
  4. Smart å kjære 🍎 i terninger. Kaken ble super👍

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett