fredag 6. februar 2015

En saftig og god kake. Den inneholder kulturmelk og natron, og ingen egg.

Ingredienser for 1 langpanne
  • 150 g smeltet smør
  • 7,5 dl kulturmelk
  • 10 dl hvetemel (650 g)
  • 6,5 dl sukker (600 g)
  • 6-8 toppede ss kakao (70 g)
  • 1 ss natron

    Sjokoladeglasur
  • 500 g melis
  • 170 g smør
  • 3 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 ss sterk kaffe
Fremgangsmåte
  1. Smelt smør, bland sammen smør, kulturmelk og sukker.
  2. Rør sammen kakao, natron og hvetemel. Tilsett hvetemelet litt etter litt i det våte.
  3. Smør en langpanne med litt smør. Hell i røra.
  4. Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca 25 minutter. Hvis du bruker en mindre, men høyere form (30x40 cm) som jeg gjorde må man regne med med 50 - 60 minutter. Sjekk med en strikkepinne eller en skarp kniv i midten av kaka. Hvis det ikke er noe røre på den er kaka ferdig.
  5. Glasuren lages ved å smelte smør
  6. Bland sammen kakao, vaniljesukker og melis i en bolle. Hell over smøret og 5 ss sterk kaffe.
  7. Bre glasuren over kaka når den er avkjølt.

27 kommentarer:

  1. Jeg fikk tre frierier på grunn av den en gang! :D

    SvarSlett
  2. For en som elsker sjokoladekake ser denne ut som en sikker vinner! Jammi...

    SvarSlett
  3. I love simple and delicious recipes like this. The cake looks like it has just the right balance of moisture and really chocolatty!

    Thank you

    SvarSlett
  4. Fytti katta for en kake!!
    Ta gjerne en titt på min blogg:) Blogger også endel om mat.. Men ikke så flink som deg!!!

    www.kathinkaskuggevik.blogg.no

    SvarSlett
  5. Tusen takk :) Det er alltid så hyggelig med fine kommentarer. Du hadde en fin blogg du også :)

    SvarSlett
  6. Hei, ta en titt innom bloggen min så finner du en liten overraskelse. :-)

    SvarSlett
  7. Så utrooolig koselig!! :) Dette viser jo at det faktisk er noen som bryr seg om og leser bloggen min. Tusen takk! :)

    SvarSlett
  8. Den ser så goood ut! Sjokoladekake er noe av det beste jeg vet!

    SvarSlett
  9. Utrolig saftig og god kake!!!!
    Kan anbefales og den blir bedre og bedre jo lengre den står, men den får ikke stå i fred så løenge....:)

    SvarSlett
  10. Tusen takk for kommentar. Ja, den kan være farlig god :)

    SvarSlett
  11. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, og endte opp med en veldig lys og smakløs kake. Hadde det ikke vært for at glasuren var god, og at jeg la den på tykt, så hadde kaka ikke vært spiselig. Mulig det er altfor lite med 6ss kakao når det er 10dl hvetemel??

    SvarSlett
  12. Hmm. Jeg tror jeg må skrive toppede spisekjeer og endre det fra 4-6 til 6-8 i stedet. Jeg målte opp noen beskjedne spiseskjeer nå, og kom ikke opp i 70 gram.

    Brukte du flate spiseskjeer? I utgangspunktet skal kaka bli så mørk som på bildet med den mengden kakao :)

    SvarSlett
  13. Ja, jeg har lært på gode gamle heimkunnskapen at når det skal måles skjeer, skal de være flate, og så spesifiseres det, dersom det er toppede. Takk for svar! Skal gi det et forsøk til, med mer kakao neste gang:)

    SvarSlett
  14. En helt herlig kake! Takk som delte :-) Den er skikkelig smakfull og saftig. Nå har vi spist altfor mye!

    SvarSlett
  15. Hvor i ovnen skal den stekes, i midten eller nederst?
    Jeg stekte min i 35 minutter, da var det ikke noe røre på en trepinne når jeg stakk den i midten av kaka. Men da jeg tok den ut, var den likevel veldig deigete, som om den ikke var helt gjennomstekt. Er dette helt normalt?

    SvarSlett
  16. Var den deigete etter at den var avkjølt? Kaka inneholder en del sukker, og sammen med surmelken blir den en del mer deigete enn en vanlig sjokoladekake, men det skal jo ikke smake som om man spiser rå kake.

    Jeg steker den nederst i ovnen, skal skrive dette i innlegget :)

    SvarSlett
  17. Beste sjokolade kake oppskriften jeg noen gang har prøve iaf! :) utrolig god!

    SvarSlett
  18. Takk for flott oppskrift, kaken ble meget god og fin også.

    SvarSlett
  19. Må bare skrive her, prøvd denne et par ganger til møter og lignende. Folk sier det er den beste sjokoladekaka de har smakt! Skal bakes igjen i dag :)

    SvarSlett
  20. Tusen takk for fin tilbakemelding! Bakte den selv i helga til 30-årsdag, og ble spist opp før jeg fikk tatt et nytt og bedre bilde!

    SvarSlett
  21. Fy søren, den så god ut.
    Jeg skal prøve å lage den i helga.

    hilsen mannlig student som aldri har bakt før i sitt liv

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper den ble bra, og at den falt i smak! :D

      Slett
  22. Denne kaken er helt fantastisk! Har skrevet den opp i oppskriftsboken min! :D

    SvarSlett
  23. Beste sjokoladekaka 😀Blir vellykket hver gang!

    SvarSlett