- 4 egg
- 3 dl sukker (jeg brukte 2 dl brunsukker og 1 dl vanlig sukker)
- 2 dl siktet hvetemel
- 2 dl sammalt hvete, fin
- 2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts muskatnøtt
- 1/2 ts salt
- 1/2 dl nøytral olje
- 3 ss raspet kokos (kan sløyfes)
- 1 dl hakkede nøtter (Jeg brukte hasselnøtter, mandler og valnøtter, men kan sløyfes)
- 2 store grovt raspede gulrøtter
- 200 g Philadelphia light (eller original)
- 170 - 200 g melis
- 1 ts vaniljesukker eller et par dråper vaniljeessens
- 50 g mykt smør
- Pisk eggedosis av egg og sukker
- Sikt inn mel, krydder, vaniljesukker, salt, natron og bakepulver. Rør sammen, og tilsett deretter de raspede gulrøttene og oljen.
- Kle en rund kakeform (24-26 cm) med bakepapir i bunnen, og smør sidene med olje. Hell kakerøra oppi.
- Stek på 175 grader i ca 40 minutter.
- Sjekk om kaka er ferdig med å stikke en pinne i den. Den skal komme ut uten deig på. Jeg brukte en spaghetti ;)
- Ta av kanten på forma, ta tak i bakepapiret og løft kaken over på en rist for avkjøling
- Visp sammen ingrediensene til glasuren. Del kaken i to på langs, ha halvparten av fyllet inni og bre resten over toppen av kaka. Pynt eventuelt med raspet gulrot og hakkede nøtter.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar