lørdag 16. april 2011

Troikakake

Denne lagde jeg i går til bursdagen min, og den var nydelig! Bilde og oppskrift er hentet fra Marit Røttingsnes Westlies nettside (link). Kaken passer fint i en rundform på 22-24 cm, og må stå ca 3-4 timer i kjøleskapet til sammen.

Ingredienser

Nøttebunn

  • 3 eggehviter
  • 150 g sukker
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 200 g hasselnøtter

Gelé

  • 6 dl vann
  • 2 pk bringebærgelé

Sjokoladekrem

  • 4 dl fløte
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 plater gelatin

Sjokoladeglasur

  • 1 dl fløte
  • 125 g mørk sjokolade
  • 1 ½ ts kakao
  • 1 ½ ts honning
  • 20 g smør
Fremgangsmåte

  1. Ha eggehvitene i miksmasteren og pisk dem hvite. Etter at du har pisket noen minutter, har du i ca. 1/3 av sukkeret. Så har du i gradvis resten mens miksmasteren går. Pisk til du har fått en blank og luftig masse. Ha i balsamicoeddiken og pisk den inn.

  2. Hakk hasselnøttene i en foodprocessor og tilsett oppi de piskede eggehvitene

  3. Stek på nederste rille i stekovnen på 160 grader i ca 25 minutter. La den avkjøles i formen.

  4. Mens kakebunnen stekes kan det være lurt å forberede sjokoladekremen.

  5. Varm opp 2dl fløte, vaniljesukker og 100 g hakket sjokolade. Sett til avkjøling når alt er blandet. Når sjokoladeblandingen er kald tilsettes resten av fløten (2 dl).

  6. Kok opp vannet til bringebærgeleen. Bruk bare 6 dl selv om det ut i fra pakkene skal brukes 1 liter. La den avkjøles, men fortsatt flytnde. Slå deretter geleen over nøttebunnen.

  7. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå der til geleen er helt stiv.

  8. Begynn med sjokoladekremen/sjokoladefløten igjen. Legg to plater gelatin i et glass/en bolle med vann. Når den er myk klemmer du ut vannet og har det i en kjele med 2 ss av sjokoladefløten. Varm det opp til gelatinen smelter.

  9. Bland gelatinblandingen med resten av sjokoladefløten mens du visper det til en krem. Fordel det oppå den stivnede geleen, og sett formen tilbake i kjøleskapet.

  10. For glasuren har du alle ingrediensene i en kjele og varmer alt forsiktig opp, samtidig som du rører rundt forsiktig for å unngå å lage luftbobler. La den avkjøle nesten helt.

  11. Hell glasuren over kaken og vipp litt rundt på kaken så glasuren brer seg jevnt.

4 kommentarer:

  1. Den ser helt vidunderlig ut!
    Jeg ønsker deg ei flott Påske. Klem : )

    SvarSlett
  2. 36 dl vann? Det var vel litt mye, hehe :)

    SvarSlett
  3. Ser utrolig god ut, har lyst til å prøve denne en gang!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails