Kakeform: ca 35 x 25 cm.
Høyde: ca 5 cm.
Til kakedeigen:
Det tørre:
250 g hvetemel
100 g sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1 ts kanel
1/2 ts muskattnøtt
Det våte:
2 egg
2 ss nøytral olje
2 dl kulturmelk
2 ts vaniljeekstrakt/et par dråper vaniljeessens
Raspet skall fra en sitron
300 g ferske eller frosne blåbær (jeg brukte frosne)
Til smuldredeigen:
350 g hvetemel
200 g brunsukker
200 g smeltet smør/margarin
1/2 ss kanel
Fremgangsmåte:
- Bland sammen det tørre i en bolle
- Bland sammen det våte i en annen bolle.
- Kombiner det våte og det tørre. Blir deigen for fast er det bare å tilsette litt mer melk.
- Rør forsiktig inn blåbærene og bre den litt faste kakedeigen over i en kakeform som er dekt med bakepapir.
- Bland sammen ingrediensene til smuldredeigen til det blir smuler. Blir det for tørt kan du tilsette et par spiseskjeer med vann og/eller smør. Ha smulene jevnt over kakedeigen og trykk litt ned rundt om på kaka.
- Stekes på 175 grader i 25-30 minutter.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar