Ingredienser
- 250 g salte peanøtter
- 500 g sukker
- 2 dl fløte
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g smør
- 50 g kokosfett/delfiafett
- 100 g sjokolade
- Kle en liten rektangulær form (i nærheten av 22 x 18 cm) med bakepapir
- Skyll 175g av nøttene i et dørslag (eller bruk usaltede nøtter), ha de på en stekeplate og la de tørke.
- Grovhakk resten av de salte nøttene.
- Smelt sukkeret i en kasserolle til det blir karamell (det kan klumpe seg veldig i begynnelsen, men det løser seg opp til slutt)
- Varm fløte og vaniljesukker i en annen kjele og tilsett det oppi karamellen.
- Tilsett smøret i terninger, og la det koke opp. Hvis du har et digitalt termometer skal det vise 120 grader.
- Ta karamellen av plata og tilsett kokosfett. Rør inn de usaltede nøttene.
- Hell karamellen i den klargjorte forma.
- Hakk sjokoladen og strø den over karamellen. La den smelte og bre den utover med en slikkepott.
- Strø over de grovhakkede nøttene.
- La forma stå kaldt, for og så skjære karamellen i mindre biter. Pakk de gjerne inn i cellofanplast (kan kjøpes i bokforretninger) og gi de bort i gave.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar