søndag 17. januar 2010


Ingredienser
  • 250 g salte peanøtter
  • 500 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 50 g kokosfett/delfiafett
  • 100 g sjokolade
Fremgangsmåte
  1. Kle en liten rektangulær form (i nærheten av 22 x 18 cm) med bakepapir
  2. Skyll 175g av nøttene i et dørslag (eller bruk usaltede nøtter), ha de på en stekeplate og la de tørke.
  3. Grovhakk resten av de salte nøttene.
  4. Smelt sukkeret i en kasserolle til det blir karamell (det kan klumpe seg veldig i begynnelsen, men det løser seg opp til slutt)
  5. Varm fløte og vaniljesukker i en annen kjele og tilsett det oppi karamellen.
  6. Tilsett smøret i terninger, og la det koke opp. Hvis du har et digitalt termometer skal det vise 120 grader.
  7. Ta karamellen av plata og tilsett kokosfett. Rør inn de usaltede nøttene.
  8. Hell karamellen i den klargjorte forma.
  9. Hakk sjokoladen og strø den over karamellen. La den smelte og bre den utover med en slikkepott.
  10. Strø over de grovhakkede nøttene.
  11. La forma stå kaldt, for og så skjære karamellen i mindre biter. Pakk de gjerne inn i cellofanplast (kan kjøpes i bokforretninger) og gi de bort i gave.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar