onsdag 2. september 2009

Jeg elsker lasagne, og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på en sunnere versjon. Resultatet ble svært vellykket, og det smakte utrolig godt!

Lasagneplatene er erstattet med skiver av aubergine og squash. Lasagnen kan være litt rennende hvis du spiser den rett etter at den er tatt ut av ovnen (det er vel egentlig en slags moussaka, men det er verken lammekjøtt eller kanel i retten). Hvis den blir avkjølt kan den omtrent skjæres skiver av. Jeg har lagt retten under både middag og pasta, ettersom det vanligvis skal være lasagneplater i denne retten.

4 porsjoner:
  • 400 g karbonadedeig/kjøttdeig
  • 1 løk, finhakket
  • 1 gulrot, raspet
  • Sjampinjonger, ferske i skiver, så mange du vil ha
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts oregano/pizzakrydder
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt, smak til

  • 1 stor skrelt squash, skjært i skiver med ostehøvel
  • 1-2 skrelte auberginer, skjært i tynne skiver (jeg brukte to middels/små)


    Ostesaus
  • 5 dl melk/fløte
  • 4 ss hvetemel/litt Johannesbrødkjernemel
  • 3 ss raspet parmesan
  • 3 tykke skiver hvitost (med ostehøvel)
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts muskatnøtt (helst fersk raspet)
  • 1/2 - 1 ts salt, smak til

  • Ekstra hvitost og parmesan på toppen
Fremgangsmåte:
  1. Brun kjøttdeig/karbonadedeig, ha i løk og gulrot og stek videre i et par minutter
  2. Tilsett tomatpuré, sukker, bokstomater, krydder og sjampinjong. La småkoke i ca 1/2 time.
  3. Stek squash og aubergine i skiver
  4. Lag hvit saus ved å vispe melet og litt kald melk sammen før du tilsetter resten av melka. Kok opp så det tykner, rør så det ikke brenner seg. Tilsett ost og krydder.
  5. Ha litt kjøttsaus i bunnen av en ganske høy form, legg squash i et tett lag. Dekk med kjøttsaus, og deretter ostesaus. Fortsett med et lag aubergine. Det siste laget skal være et lag med grønnsaker, evt. både squash og aubergine.
  6. Dekk toppen med resten av ostesausen.
  7. Legg et par skiver med hvitost oppå, det trenger ikke være tett. Rasp deretter grovt parmesan over.
  8. Stekes på 190 grader i 35-45 minutter og til osten er gylden.

3 kommentarer:

  1. Ooo... Dette må prøves. Her skal jeg lese mer... nå ble jeg sulten! ;)

    SvarSlett
  2. Du får si i fra hva du synes da :)

    SvarSlett
  3. Det smakte kjempe godt.

    SvarSlett