fredag 18. september 2009

Jeg tilsatte datterinotomater (mini plommetomater) sammen med blomkålen, og hadde noen pinjekjerner over før retten ble satt inn i ovnen.

Ingredienser for 2-3 personer:
  • 2 blomkål
  • 4 dl melk
  • 4 ss hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • Muskat
  • Hvitost
  • Spekeskinke (jeg brukte strandaskinke)
  • Salat
Fremgangsmåte:
  1. Del opp blomkålen i mindre biter. Kok/damp den til den er mør. Ha den deretter i en ildfast form.
  2. Lag hvit saus ved å vispe sammen melet og litt melk, for og deretter tilsette resten av melka (for å unngå klumper). Kok opp, smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett gjerne parmesan og hvitost hvis du vil/har.
  3. Hell hvitsausen over blomkålen.
  4. Dekk med hvitost.
  5. Ha så mye spekeskinke du vil ha rullet i små roser rundt om på blomkålen.
  6. Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.
  7. Server med en god salat og eventuelt godt brød.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar