- 2 ss smør
- ca 4 store løk (ca 800 gram)
- 1 kinesisk hvitløk uten fedd/vanlig hvitløk
- 1,5 liter vann
- 2 buljongterninger (uansett smak)
- 2 ts tørket timian
- 1 laurbærblad
- 1 ts sennep
- 1 ts eddik 7 %
- 1/2 ts sukker
- 1 ts pepper
- Eventuelt salt
Topping - 4 loffskiver
- Revet ost, gjerne med mye smak
- Litt tørket timian til pynt
- Skjær løken i tynne skiver, eventuelt med en food processor.
- Stek løken i smøret til den er blank, tilsett finhakket hvitløk, timian, laurbærblad og sennep.
- Hell over vann og tilsett buljongterninger, eddik, sukker og pepper. La koke i ca 30 min. Smak til med salt.
- Sett ovnen på 225 grader med grillelementet på.
- Ha suppen over i fire ildfaste skåler. Ha loffskiver på toppen og strø med ost. Strø litt timian på.
- Gratiner under grillen til osten er gyllen.
i have no idea what this is, but it looks REALLY good
SvarSlettOnion soup! With toast on top.
SvarSlettTry the translator on the right :)