Ingredienser
- 4 eggehviter
- 200g sukker
- 1 ts eddik
- 1,5 ss maizena
Fyll: - 1 pakke piano vaniljekrem (eller hjemmelaget, se oppskrift lenger ned)
- 3 dl kremfløte
- 3 ts vaniljesukker
- Frukt og/eller bær
Hjemmelaget vaniljekrem: - 1 vaniljestang (eller vaniljesukker)
- 4 dl melk
- 4 eggeplommer
- 80 g sukker
- 3 ss maizena
- Visp eggehvitene stive med sukker. Visp i allefall i 10-15 minutter
- Bland inn maizena og eddik
- Tegn opp en sirkel på et bakepapir på ca 24 centimeter og fordel røren i sirkelen (jeg sprøytet det på i sirkler med en pose). Lag en forhøyning rundt kanten på kaka slik at den holder på fyllet bedre.
- Sett kaken inni forvarmet stekovn på 180 grader, skru deretter ned varmen til 150 grader.
- Stek kaken i 1 time, la den helst avkjøle seg inni ovnen med døra på gløtt (stikk en tresleiv i åpningen). Dette for at kaken ikke skal falle sammen.
- Pynt med vaniljekrem først (ikke visp den ferdige vaniljekremen, da blir den rennende), så et lag med vispet krem og deretter masse frukt!
Fremgangsmåte for hjemmelaget vaniljekrem - Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv
- Ha frøene, stangen og melken i en kasserolle og kok opp
- Bland sammen eggeplommer, sukker, maizena i en bakebolle
- Når melken når kokepunktet heller du 1/3 av melken oppi eggeblandingen og blander godt. Hell deretter resten av melken oppi og rør til sukkeret er oppløst
- Hell melke-eggeblandingen tilbake i kasserollen og varm opp på svak varme til det tykner
- Sett kasserollen til avkjøling i vasken fylt med kaldt vann
- Hvis du vil unngå snerk på kremen kan du sikte litt melis over før du setter den til avkjøling
- Fjern vaniljestangen fra vaniljekremen før du har den på kaken ;)
Åhh, denne ser utrlig godt ut:) Har aldri prøvd det før, men må absolutt prøves ut:)
SvarSlettJeg ble også positivt overrasket :) Hadde lest mye om den, men aldri prøvd før - kun som en type tørr iskakebunn, men denne var myk inni.
SvarSlettÅh, denne så utrolig deilig ut! Kanskje den bør bakes i min venninnes bryllup i juni? koselig blogg du har :)
SvarSlettTusen takk :) Den forsvant fort i allefall!
SvarSlettPavlova har jeg bare bakt noen få ganger,din så kjempegod ut. Tror jeg må bake en snart...
SvarSlett:)