Ingredienser (ca 17-20 stk):
- 1/2 pakke tørrgjær
- 50 margarin
- 2 dl melk
- 3 ss sukker
- 1/2 ts kardemomme
- 5 1/2 dl hvetemel
Fyll - 3 ss myk margarin
- 3 ss sukker
- 1,5 ts kanel
- 1 ts hvetemel
- 1 egg til pensling
- Melk til dynking
- Smelt margarin, ha i melk og la det bli ca 37 grader.
- Bland det tørre og ha melkeblandingen oppi.
- Elt deigen til den slipper bollen (gjerne bakemaskin).
- Hev deigen til dobbel størrelse, ca 1 time.
- Kjevle deigen til et rektangel på ca 20 x 30 cm
- Bland fyllet og smør det på rektangelet.
- Rull rektangelet til en pølse og skjær ca 2 cm tykke snurrer som du legger ut på en bakeplate med godt mellomrom mellom hver.
- Pensle kanelsnurringene med egg og strø over med sukker og kanel. La heve under plast i ca 1 time.
- Stekes på 230 grader i 5-7 minutter.
- Dynk hver kanelsnurr med ca 1 ss melk med en gang de kommer ut av ovnen (det går fint å dynke rett fra melkepakken når den er "lukket", hvis man skjønner hva jeg mener?)
Hmmm. Og jeg som pleier å tro at jeg baker de beste... Denne oppskriften må definitivt testes!
SvarSlettTakk for at du deler. Ha en fin, fin dag!
Ja, denne må du prøve! Hvis den ikke faller i smak, så er jeg svært interessert i din oppskrift ;)
SvarSlettDisse er blitt en favoritt hos oss! Enkelt og kjempegode. Marianne
SvarSlett