mandag 13. april 2009

Dette er en veldig god kake som holder seg en stund i kjøleskapet.

Ingredienser:
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 2-3 bananer
  • 125 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk

    Limeglasur
  • 1 pakke philadelphia/kremost naturell (200 g)
  • 100 g mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 lime, kun revet skall
  • 1/2 lime, kun safta
  • 3-5 dl melis (tilsett til passe tykt. Kan hende du må ha mer i pga limesafta).
Fremgangsmåte:
  1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
  2. Mos bananer og smelt smøret og ha i eggedosisen.
  3. Sikt i det tørre- og bland vekselsvis med melk.
  4. Stekes i rundform på ca 26 cm. 180 grader i ca 40 min (pass på så den ikke blir for tørr, sjekk underveis).
  5. Visp sammen ingrediensene til glasuren og avkjøl.
  6. Bre glasuren over den kalde kaka. Pynt med revet limeskall og eventuelt tørket banan og valnøtter.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar