Ingredienser til 2 porsjoner:
- 5 dl melk til å trekke bollene i
- 1/4 ts salt
- 1 ss sukker
- 1/2 ts kanel
Til bollene - 2 egg
- 1/2 dl melk
- 3 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 1/4 ts salt
- 1/2 ts kanel
- evt 1/4 ts kardemomme
- Varm opp 5 dl melk og kanel på medium varme. Pass på så det ikke brenner seg.
- Bland sammen ingrediensene til bollene.
- Bruk to spiseskjeer. Bruk den ene til å ta deig med, og den andre til å skrape deigen fra skjeen og oppi den varme melka. Det kan hende du må vente litt med å ha alt oppi på en gang, ettersom bollene må sette seg litt før du har i flere deigklumper.
- Når alle deigklumpene er oppi lar du de sette seg litt før du må røre litt i bunnen for å løsne de som har satt seg litt fast.
- La det trekke i ca 10 minutter på svak varme.
- Ha i salt og sukker (melka kan brenne seg lettere hvis du har det i fra begynnelsen av).
- Server med mer kanel, og eventuelt mer sukker hvis du liker det veldig søtt.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar