fredag 17. april 2009


Da jeg var liten spurte jeg en del ganger om vi kunne lage kun waldorfsalat til middag. Jeg kunne tenkt meg akkurat det samme nå, men ettersom man blir litt helsebevisst når man blir eldre, så har jeg laget en sunnere versjon som smaker omtrent like godt og som man faktisk kan spise hver dag og alene til middag (jeg glemte å kjøpe eple som egentlig skal være i, men det smakte veldig godt fordet). Her har jeg stekt en kyllingfilét og hatt ved siden av, for det er også godt ;)

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 4 kyllingfileter
  • Salt og pepper

    Til waldorfsalaten
  • 1/2 nykål/hodekål (litt mindre hodekål, for den er mer kompakt enn nykål), finsnittet
  • ca 15 druer delt i to
  • 1 neve valnøtter
  • 1 stilk stangselleri, i biter
  • 1 liten boks ananas i biter
  • 1 liten boks yoghurt naturell eller 125 g kesam
  • 1 ts sukker
Fremgangsmåte:
  1. Stek kyllingfileten i olje med salt og pepper på svak varme til den er gjennomstekt.
  2. Bland sammen ingrediensene til salaten (den kan bli litt rennende etterhvert hvis det blir brukt yoghurt, men smaker like godt).
  3. Hell ananasjuicen fra boksen i stekepannen sammen med kyllingfiletene. La det småkoke litt så det blir sjy.

2 kommentarer:

  1. Nam, jeg som har kyllingfilet som må brukes i kjøleskapet og elsker waldorfsalat. Dette blir fredagsmiddagen her i huset:)
    Er det greit at jeg legger deg til i blogglisten min?

    Ingvild

    SvarSlett
  2. Det er selvfølgelig helt greit :) Jeg vil kanskje anbefale en blanding av yoghurt og kesam, ettersom det kan bli litt rennende (men så hadde jeg litt ananassaft i også... dumt). Og tilsett et eple!

    Hyggelig at du vil prøve oppskriften :)

    SvarSlett