torsdag 2. april 2009

Bollemelk eller kleppmelk - samme rett med to navn. Dette bruker jeg og søsteren min å spise til kveldsmat de gangene vi skal kose oss når jeg drar hjem til jul, eller som nå til påske. Dette er noe vi har vokst opp med, og det er noe vi gleder oss til de få gangene vi lager det!

Ingredienser til 2 porsjoner:
  • 5 dl melk til å trekke bollene i
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts kanel

    Til bollene
  • 2 egg
  • 1/2 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts kanel
  • evt 1/4 ts kardemomme
Fremgangsmåte
  1. Varm opp 5 dl melk og kanel på medium varme. Pass på så det ikke brenner seg.
  2. Bland sammen ingrediensene til bollene.
  3. Bruk to spiseskjeer. Bruk den ene til å ta deig med, og den andre til å skrape deigen fra skjeen og oppi den varme melka. Det kan hende du må vente litt med å ha alt oppi på en gang, ettersom bollene må sette seg litt før du har i flere deigklumper.
  4. Når alle deigklumpene er oppi lar du de sette seg litt før du må røre litt i bunnen for å løsne de som har satt seg litt fast.
  5. La det trekke i ca 10 minutter på svak varme.
  6. Ha i salt og sukker (melka kan brenne seg lettere hvis du har det i fra begynnelsen av).
  7. Server med mer kanel, og eventuelt mer sukker hvis du liker det veldig søtt.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar