tirsdag 7. juli 2009

4 porsjoner:
  • 2 ss smør
  • ca 4 store løk (ca 800 gram)
  • 1 kinesisk hvitløk uten fedd/vanlig hvitløk
  • 1,5 liter vann
  • 2 buljongterninger (uansett smak)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts sennep
  • 1 ts eddik 7 %
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ts pepper
  • Eventuelt salt

    Topping
  • 4 loffskiver
  • Revet ost, gjerne med mye smak
  • Litt tørket timian til pynt
Fremgangsmåte:
  1. Skjær løken i tynne skiver, eventuelt med en food processor.
  2. Stek løken i smøret til den er blank, tilsett finhakket hvitløk, timian, laurbærblad og sennep.
  3. Hell over vann og tilsett buljongterninger, eddik, sukker og pepper. La koke i ca 30 min. Smak til med salt.
  4. Sett ovnen på 225 grader med grillelementet på.
  5. Ha suppen over i fire ildfaste skåler. Ha loffskiver på toppen og strø med ost. Strø litt timian på.
  6. Gratiner under grillen til osten er gyllen.

2 kommentarer:

  1. i have no idea what this is, but it looks REALLY good

    SvarSlett
  2. Onion soup! With toast on top.
    Try the translator on the right :)

    SvarSlett