mandag 4. oktober 2010

Mange vil gjerne holde seg unna mange typer mel og korn fordi det kan gi vondt i magen. Andre vil gjerne leve lavkarbo. Disse knekkebrødene passer for begge typene, men også for den tredje typen som bare vil spise god mat ;) Knekkebrødene blir ikke knasende sprø, men kanskje de kan bli det ved å skru ned temperaturen og la de stå der enda lenger.

Typen nøtter og frø som brukes kan varieres.

Ingredienser for 18 knekkebrød:
  • 4 dl solsikkefrø
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl mandler
  • 1,5 dl linfrø (gjerne knuste)
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg
  • 2 ss olje
Fremgangsmåte
  1. Ha solsikkefrø, mandler og linfrø i en foodprocessor (eventuelt alle ingredienser hvis du vil ha det finmalt). Kjør til ønsket konsistens (Jeg synes det er godt med noe å tygge på).
  2. Bland inn resten av ingrediensene.
  3. Spre deigen ut på en bakeplate dekt med bakepapir. Bruk en slikkepott. Hvis deigen er veldig smulete og tørr kan du før du brer den utover blande inn litt vann.
  4. Rut opp 18 knekkebrød (eller færre hvis du vil ha større) med en kniv.
  5. Stek på 175 grader i ca 1 time

1 kommentarer: