søndag 12. desember 2010


Denne oppskriften på lussekatter er fantastisk god. Jeg mener selv at det er fremgangsmåten på hvordan man lager deigen som gjør smaken på lussekattene bedre. "Trikset" er å lage en deig nesten uten sukker og smør, men når den er ferdig hevd blandes en smørkrem inn i deigen.

Ingredienser for ca 25 stk
  • 50g smør
  • 5dl melk
  • 50g fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær
  • 1ts salt
  • 2ts sukker
  • ca 1kg hvetemel
  • 1-2 pakker safran
  • 125g smør
  • 135 g sukker
  • 1 egg
  • Pensling: egg og rosiner
Fremgangsmåte
  1. Smelt smør og ha i melk og safran, varm til 37 grader
  2. Rør ut gjæren i litt av væsken (hvis tørrgjær brukes tilsettes dette i melet). Tilsett resten av væsken, salt, sukker (2 ts) og mesteparten av melet
  3. Arbeid til deigen slipper bollen. Dryss litt mel over, hev under klede til dobbel størrelse eller ca 1 time
  4. Rør smør og sukker porøst. Tilsett egg
  5. Arbeid smørkremen inn i den hevde deigen i bakebollen. Tilsett resten av melet, men spar litt til utbaking
  6. Ha deigen på bakebordet og kna inn resten av melet. Trill ut
  7. Penslet med vispet egg og pyntes med rosiner
  8. Stekes på 225 grader i ca 10 minutter

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar