mandag 4. oktober 2010

Selv om ingrediensene ser litt merkelige ut viste dette seg å bli veldig godt! Kjøttdeigen kan sikkert byttes ut med vanlig kjøttdeig eller strimler av svin eller kylling. Ettersom mye blir laget på slump er det litt vanskelig å regne ut hvor mange porsjoner dette egentlig er, men ut fra hvor mye middag som ble igjen kan jeg gjette ca 3 porsjoner. I allefall hvis man tilsetter mer kjøttdeig enn det jeg gjorde (200 gram).

Ingredienser for 3 store porsjoner:
  • 1/2 stor løk eller 1 liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • Olje
  • 200 - 400 g svinekjøttdeig
  • 1 boks (ca 400 g) kikerter
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 3 ss tomatpuré
  • 2-3 dl vann
  • 1/2 dl kremfløte/matfløte
  • 2-3 ss revet parmesan (kan utelates)
  • Salt
  • Pepper
  • Spaghetti (jeg brukte 1 pakke fersk spaghetti fra Fjordland)

Fremgangsmåte:
  1. Hakk løken og hvitløken. Stek i olje til det blir blankt. Tilsett kjøttdeigen og gjennomstek.
  2. Tilsett krydder, tomatpuré og vann. La det koke opp. Riv gulroten på en ostehøvel og ha det i.
  3. Skyll av kikertene, bland kikerter, parmesan og fløte i gryten. La det bli varmt.
  4. Smak til med salt og pepper
  5. Server med spaghetti og eventuelt ekstra parmesan.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar