Selv om ingrediensene ser litt merkelige ut viste dette seg å bli veldig godt! Kjøttdeigen kan sikkert byttes ut med vanlig kjøttdeig eller strimler av svin eller kylling. Ettersom mye blir laget på slump er det litt vanskelig å regne ut hvor mange porsjoner dette egentlig er, men ut fra hvor mye middag som ble igjen kan jeg gjette ca 3 porsjoner. I allefall hvis man tilsetter mer kjøttdeig enn det jeg gjorde (200 gram).Ingredienser for 3 store porsjoner:
- 1/2 stor løk eller 1 liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- Olje
- 200 - 400 g svinekjøttdeig
- 1 boks (ca 400 g) kikerter
- 1 stor gulrot
- 1/2 ts kanel
- 1 ts tørket rosmarin
- 3 ss tomatpuré
- 2-3 dl vann
- 1/2 dl kremfløte/matfløte
- 2-3 ss revet parmesan (kan utelates)
- Salt
- Pepper
- Spaghetti (jeg brukte 1 pakke fersk spaghetti fra Fjordland)
Fremgangsmåte:
- Hakk løken og hvitløken. Stek i olje til det blir blankt. Tilsett kjøttdeigen og gjennomstek.
- Tilsett krydder, tomatpuré og vann. La det koke opp. Riv gulroten på en ostehøvel og ha det i.
- Skyll av kikertene, bland kikerter, parmesan og fløte i gryten. La det bli varmt.
- Smak til med salt og pepper
- Server med spaghetti og eventuelt ekstra parmesan.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar