
Jeg blandet sammen en deig uten oppmåling, så hvis du er god til å slumpe, så skal det ikke være vanskelig å lage dette. Det er ikke så nøye hvor stor eller liten deigen blir, det er bare å trykke den utover til den er ca 2,5 cm tykk.
Jeg kommer garantert til å lage denne igjen, og da skal jeg prøve å måle opp ingrediensene. Fram til da ramser jeg opp hva jeg brukte:
Ingredienser:
- 1/4 havregryn
- 3/4 hvetemel
- En neve kruskakli
- En neve knuste linfrø
- En neve solsikkefrø
- En halv neve sesamfrø
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ss honning
- ca 1/2 dl olivenolje
- Lunkent vann
- Cherrytomater
- Fetaost
- Timian
- Kvernet salt/flaksalt
- Olivenolje (jeg hadde noe "fetaostolje" på glass som jeg brukte)
Fremgangsmåte:
- Bland sammen de tørre ingrediensene. Bland i det våte. Deigen bør være litt våt, for havregrynene trekker til seg vann, og deigen blir fastere etter hvert som man knar.
- Dekk til, og la deigen heve til dobbel størrelse
- Trykk ut deigen på en oljet stekeplate med bakepapir
- La den heve til ca dobbel størrelse
- Press ned halve cherrytomater og smuldre over fetaost (trykk den gjerne litt ned i deigen også)
- Lag flere groper i deigen med fingertuppene
- Hell over olje så det fylles litt i gropene
- Strø over timian og salt
- Stek på 225 grader midt i ovnen i ca 25 minutter
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.