mandag 26. april 2010

En god kake som også er glutenfri, for de som er ute etter det :) Topp den med den frukten du vil! Jeg brukte banan, kiwi, druer, granateple og pasjonsfrukt.

Ingredienser
  • 4 eggehviter
  • 200g sukker
  • 1 ts eddik
  • 1,5 ss maizena

    Fyll:
  • 1 pakke piano vaniljekrem (eller hjemmelaget, se oppskrift lenger ned)
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ts vaniljesukker
  • Frukt og/eller bær

    Hjemmelaget vaniljekrem:
  • 1 vaniljestang (eller vaniljesukker)
  • 4 dl melk
  • 4 eggeplommer
  • 80 g sukker
  • 3 ss maizena
Fremgangsmåte
  1. Visp eggehvitene stive med sukker. Visp i allefall i 10-15 minutter
  2. Bland inn maizena og eddik
  3. Tegn opp en sirkel på et bakepapir på ca 24 centimeter og fordel røren i sirkelen (jeg sprøytet det på i sirkler med en pose). Lag en forhøyning rundt kanten på kaka slik at den holder på fyllet bedre.
  4. Sett kaken inni forvarmet stekovn på 180 grader, skru deretter ned varmen til 150 grader.
  5. Stek kaken i 1 time, la den helst avkjøle seg inni ovnen med døra på gløtt (stikk en tresleiv i åpningen). Dette for at kaken ikke skal falle sammen.
  6. Pynt med vaniljekrem først (ikke visp den ferdige vaniljekremen, da blir den rennende), så et lag med vispet krem og deretter masse frukt!

    Fremgangsmåte for hjemmelaget vaniljekrem
  7. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv
  8. Ha frøene, stangen og melken i en kasserolle og kok opp
  9. Bland sammen eggeplommer, sukker, maizena i en bakebolle
  10. Når melken når kokepunktet heller du 1/3 av melken oppi eggeblandingen og blander godt. Hell deretter resten av melken oppi og rør til sukkeret er oppløst
  11. Hell melke-eggeblandingen tilbake i kasserollen og varm opp på svak varme til det tykner
  12. Sett kasserollen til avkjøling i vasken fylt med kaldt vann
  13. Hvis du vil unngå snerk på kremen kan du sikte litt melis over før du setter den til avkjøling
  14. Fjern vaniljestangen fra vaniljekremen før du har den på kaken ;)

5 kommentarer:

  1. Åhh, denne ser utrlig godt ut:) Har aldri prøvd det før, men må absolutt prøves ut:)

    SvarSlett
  2. Jeg ble også positivt overrasket :) Hadde lest mye om den, men aldri prøvd før - kun som en type tørr iskakebunn, men denne var myk inni.

    SvarSlett
  3. Åh, denne så utrolig deilig ut! Kanskje den bør bakes i min venninnes bryllup i juni? koselig blogg du har :)

    SvarSlett
  4. Tusen takk :) Den forsvant fort i allefall!

    SvarSlett
  5. Pavlova har jeg bare bakt noen få ganger,din så kjempegod ut. Tror jeg må bake en snart...
    :)

    SvarSlett