Ingredienser for 1 langpanne
- 6,5 dl hvetemel
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 2-3 dl vann
- Evt litt tørkede urter
Fyllet - 400g kjøttdeig
- 1 liten boks tomatpuré, ca 2-3 store ss
- 4 hvitløksfedd
- 400g hermetiske tomater
- 2 dl vann
- 1 buljongterning
- 1 ts sukker
- 2 ts tørkede urter, f.eks oregano og basilikum
- 1 ss karri
- Salt
- Pepper
- 1 stor løk
- Ost, så mye du vil ha revet eller skivet (en ost med mye smak er godt)
- 4 store ferske sjampinjonger (eller 1 boks hermetiske)
- 1 boks hermetisk ananas (kan droppes)
- Bland sammen mel, salt og gjær. Tilsett vann, elt sammen og la deigen heve i ca 1 time.
- Lag fyllet:
- Brun kjøttdeig.
- Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og la det "svi seg av" før hermetiske tomater, sukker, krydder, vann og buljong has i (og eventuelt hermetisk sjampinjong).
- La det putre i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Ha olje på en langpanne. Kjevle eller trykk ut deigen i langpanna. La heve i ca 30 minutter.
- Skjær ferske sjampinjonger i skiver. Stek i olje med salt og pepper.
- Hakk løk og bland det med pizzafyllet uten å koke det noe mer.
- Ha fyllet på pizzaen. Topp med ost, deretter skiver av stekt sjampinjong og eventuelt ananas.
- Stek på 225 grader i 15-20 min til osten har blitt gyllen og bunnen sprø.
One of the secrets to great pizza is the crust or bread, and the crust looks really good!
SvarSlettThank you!