søndag 14. februar 2010

Den beste hjemmelagde pizzaen jeg vet om. Det er det nærmeste jeg kommer pappas oppskrift ;)

Ingredienser for 1 langpanne
  • 6,5 dl hvetemel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 2-3 dl vann
  • Evt litt tørkede urter

    Fyllet
  • 400g kjøttdeig
  • 1 liten boks tomatpuré, ca 2-3 store ss
  • 4 hvitløksfedd
  • 400g hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørkede urter, f.eks oregano og basilikum
  • 1 ss karri
  • Salt
  • Pepper
  • 1 stor løk
  • Ost, så mye du vil ha revet eller skivet (en ost med mye smak er godt)
  • 4 store ferske sjampinjonger (eller 1 boks hermetiske)
  • 1 boks hermetisk ananas (kan droppes)
Fremgangsmåte
  1. Bland sammen mel, salt og gjær. Tilsett vann, elt sammen og la deigen heve i ca 1 time.
  2. Lag fyllet:
  3. Brun kjøttdeig.
  4. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og la det "svi seg av" før hermetiske tomater, sukker, krydder, vann og buljong has i (og eventuelt hermetisk sjampinjong).
  5. La det putre i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Ha olje på en langpanne. Kjevle eller trykk ut deigen i langpanna. La heve i ca 30 minutter.
  7. Skjær ferske sjampinjonger i skiver. Stek i olje med salt og pepper.
  8. Hakk løk og bland det med pizzafyllet uten å koke det noe mer.
  9. Ha fyllet på pizzaen. Topp med ost, deretter skiver av stekt sjampinjong og eventuelt ananas.
  10. Stek på 225 grader i 15-20 min til osten har blitt gyllen og bunnen sprø.

1 kommentarer:

  1. One of the secrets to great pizza is the crust or bread, and the crust looks really good!
    Thank you!

    SvarSlett