onsdag 2. desember 2009

Jeg har vel egentlig aldri prøvd å lage noe med scampi selv før, derfor tenkte jeg at det var på tide.

Noen bruker å la noe av "skallet" på halen sitte fast på scampien, men jeg valgte å ta bort alt. Retten ble meget velsmakende.

Ingredienser for 1 person:
  • 8-10 rå scampi (det spørs vel kanskje hvem/hva du er og hvor mye du spiser)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1,5 ss sweet chili sauce
  • Grønnsaker (jeg brukte paprika, squash, rødløk, sjampinjong og sukkererter)
  • 1 dl kokosmelk
  • 50 g eggnudler (ca 1/6 av en pakke med 3 i, f.eks santa maria)
  • evt chilipulver
Fremgangsmåte:
  1. Rens/skrell scampi, hakk hvitløk og la scampiene marineres 1/2 time (eller lenger) i hvitløken og 1 ss chilisaus.
  2. Skjær opp grønnsaker
  3. Sett eggnudler på kok
  4. Wok grønnsakene i en varm panne med olje, ha først i grønnsakene som krever lengst tid (f.eks brokkoli eller gulrot hvis du bruker det)
  5. Ta ut grønnsakene av stekepannen og ha de i en bolle. Stek scampi sammen med marinaden til de er gjennomstekt.
  6. Tilsett kokosmelk og kok ut pannen i et par sekunder og tilsett så både grønnsaker og ferdigkokte nudler.
  7. Ha i eventuelt chilipulver hvis du liker det sterkt.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar