Noen bruker å la noe av "skallet" på halen sitte fast på scampien, men jeg valgte å ta bort alt. Retten ble meget velsmakende.
Ingredienser for 1 person:
- 8-10 rå scampi (det spørs vel kanskje hvem/hva du er og hvor mye du spiser)
- 1 hvitløksfedd
- 1,5 ss sweet chili sauce
- Grønnsaker (jeg brukte paprika, squash, rødløk, sjampinjong og sukkererter)
- 1 dl kokosmelk
- 50 g eggnudler (ca 1/6 av en pakke med 3 i, f.eks santa maria)
- evt chilipulver
- Rens/skrell scampi, hakk hvitløk og la scampiene marineres 1/2 time (eller lenger) i hvitløken og 1 ss chilisaus.
- Skjær opp grønnsaker
- Sett eggnudler på kok
- Wok grønnsakene i en varm panne med olje, ha først i grønnsakene som krever lengst tid (f.eks brokkoli eller gulrot hvis du bruker det)
- Ta ut grønnsakene av stekepannen og ha de i en bolle. Stek scampi sammen med marinaden til de er gjennomstekt.
- Tilsett kokosmelk og kok ut pannen i et par sekunder og tilsett så både grønnsaker og ferdigkokte nudler.
- Ha i eventuelt chilipulver hvis du liker det sterkt.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar