søndag 11. oktober 2009

Dette er en oppskrift fra detsoteliv.no som jeg lenge har hatt lyst til å prøve. Kaka smaker godt, spesielt med små biter av mandler og smak av mandelessens. Cottage cheesen og mandelbitene legger seg på toppen av kaka, mens under blir det en mer pudding-aktig konsistens. Jeg likte cottage cheese bitene best når kaka var kald, så ettersom kaka skal serveres lun vil jeg neste gang kanskje prøve å mose cottage cheesen, så alt blir jevnt.

Den serveres med rømme/kesam/krem og syltetøy ;)

Ingredienser for ca 4 porsjoner (halve originale oppskriften):
  • 3 egg
  • 1/2 dl sukker
  • 300 g cottage cheese (1 boks)
  • 1/2 dl hvetemel
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 dl matfløte (jeg brukte 1/2 dl kesam, ettersom jeg ikke hadde fløte)
  • 35 g skoldede mandler, grovhakkede
  • 10 dråper mandelessens
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen alle ingrediensene unntatt cottage cheese.
  2. Rør inn cottage cheese.
  3. Stek i ildfast form på 180 grader i ca 50 minutter.

1 kommentarer: