mandag 10. mars 2014


Luftige og gode! Jeg brukte ferdiglaget vaniljekrem, men hvis du har tid kan du lage din egen. Server med melisglasur og kokos, om du vil!

Ingredienser til 14-15 skolebrød:
  • 100 g smør
  • 550 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 3 1/2 dl melk
  • 50 g fersk gjær
Fremgangsmåte:
  1. Smuldre smøret i melet, hold igjen noe mel
  2. Ha i sukker, bakepulver og salt
  3. Varm opp melka til 37 grader. Smuldre i gjæren (du kan også bruke tørrgjær, men ha denne da sammen med det tørre)
  4. Rør melka sammen med melet. Tilsett resten av melet
  5. Hev tildekket til dobbel størrelse i ca 40 minutter
  6. Ta deigen ut av bakebollen, del i ca 15 emner og rull de ut til boller
  7. Klem bollene flate og etterhev tildekket i ca 30 minutter
  8. Klem ned en grop i midten av hver bolle og ha i vaniljekrem
  9. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar