onsdag 10. april 2013

Dette er en focaccia som er nydelig på smak og har en seig og god tekstur. Den gode smaken kommer av at focacciaen har stått og hevet seg i 20 timer før den bakes ut. Hvis du starter kl 15.00 på for eksempel en lørdags ettermiddag er focacciaen ferdig kl 15.00 dagen etter.

Ingredienser
  • 600g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 450g kaldt vann
  • Extra virgin olivenolje
  • Kvernet havsalt/flaksalt
  • Rosmarin
Fremgangsmåte
  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Hell på litt olivenolje, dekk den til og la den stå på benken i 20 timer (det gjør ingenting om den hever lenger).
  2. Brett deigen over seg et par ganger nedi bollen, som om du pakker noe inn.
  3. Ha litt olivenolje på en stekeplate. Ha deigen over på stekeplaten og trykk den litt utover, hell litt mer olivenolje over deigen.
  4. Dekk til deigen og bakeplaten med litt plastfolie og la den heve i ca 3,5 timer.
  5. Fjern plastfolien og dryss over salt og rosmarin.
  6. Stek på 225 grader i 20 - 30 minutter. Focacciaen skal være gylden og skal ha hevet seg. Bank litt under den hvis du er usikker, og den skal ha en hul lyd.
Under: Deigen før heving og etter 20 timer.

2 kommentarer:

  1. Jeg har egentlig slått meg til ro med å ha funnet den perfekte focacciaoppskrift, men denne skal sannelig prøves.

    SvarSlett
  2. Mmm, ja det finnes jo så mange gode oppskrifter der ute. Jeg har lurt litt på en som tar bare 30 minutter å lage, og samtidig (på bildet ser ut til å få) en fin konsistens. Denne synes jeg er veldig god på smak, og så liker jeg den seige bakeri aktige konsistensen veldig godt. Den er nydelig fylt med spekeskinke og avokado!

    SvarSlett