Dette er en oppskrift fra detsoteliv.no som jeg lenge har hatt lyst til å prøve. Kaka smaker godt, spesielt med små biter av mandler og smak av mandelessens. Cottage cheesen og mandelbitene legger seg på toppen av kaka, mens under blir det en mer pudding-aktig konsistens. Jeg likte cottage cheese bitene best når kaka var kald, så ettersom kaka skal serveres lun vil jeg neste gang kanskje prøve å mose cottage cheesen, så alt blir jevnt.Den serveres med rømme/kesam/krem og syltetøy ;)
Ingredienser for ca 4 porsjoner (halve originale oppskriften):
- 3 egg
- 1/2 dl sukker
- 300 g cottage cheese (1 boks)
- 1/2 dl hvetemel
- 1/2 dl melk
- 1/2 dl matfløte (jeg brukte 1/2 dl kesam, ettersom jeg ikke hadde fløte)
- 35 g skoldede mandler, grovhakkede
- 10 dråper mandelessens
- Bland sammen alle ingrediensene unntatt cottage cheese.
- Rør inn cottage cheese.
- Stek i ildfast form på 180 grader i ca 50 minutter.
Den ser kjempegod ut, tror jeg må prøve den.
SvarSlettklem : )