torsdag 26. mars 2015

Lavkarbo bounties. Sukrin kan erstattes med sukker (litt mindre enn i oppskriften) hvis du ikke vil lage lavkarbo. Du kan bruke smør i stedet for cocosa (jeg har smakt både med og uten), men cocosa holder seg litt hardere i romtemperatur, og så får du jo så ekstra god kokossmak.

Jeg synes selv at sukrin har en skarp ettersmak, så når jeg lager runde 2 av disse vil jeg kanskje prøve å tilsette et par dråper stevia (ikke for mye, for da kan det bli bittert), og kutte litt ned på sukrin.

Oppskriften er hentet fra kokeboka "Bakeglede uten sukker".

Bounty, 12-14 stk

  • 1 dl sukrin
  • 50 g extra virgin cocosa/cocosa pure/kokosfett
  • 1 dl fløte
  • 1 dl kokosmelk
  • 200 g revet kokos
  • 100 g mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold (over 70 %)
Fremgangsmåte
  1. Smelt sukrin og kokosfett i en gryte.
  2. Tilsett kokosmelk, fløte og kokos og la det koke svakt.
  3. Rør sammen alt, kle en form (liten kvadratisk form eller brødform) med plastfolie og press blandingen nedi.
  4. La det stå i kjøleskapet og hvile 1 t.
  5. Hvis det er vanskelig å få blandingen ut av formen kan den settes i vannbad i et par sekunder.
  6. Skjær blandingen i passelige biter
  7. Smelt sjokoladen forsiktig i mikrobølgeovn eller vannbad. Dypp kokosbitene i sjokoladen og la de avkjøle seg, gjerne i fryseren.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar