tirsdag 2. september 2014


Ingredienser

  • 3,5 dl hvetemel
  • 125 g mykt smør
  • 2 ss vann

Fyllet:

  • 4 egg
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl raspet ost
  • 2 ss rømme, kan sløyfes
  • 6 skiver bacon (1 pakke?)
  • 5 skiver salami
  • 0,5 paprika, finternet
  • 0,5 løk, skivet
  • 2 - 3 dl blandede stekte grønnsaker (jeg brukte noen rester fra wok; gulrot, blomkål, kålrabi, brokkoli, hvitløk)
  • Salt
  • Pepper


Fremgangsmåte

  1. Bland mel og smør til smuldrete. Tilsett vann og lag en deig. La den hvile i kjøleskap under plast i 0,5 til 1 time.
  2. Skjær bacon i biter og stek til sprøtt. Ta det til siden i en skål. Gjør det samme med salamien.
  3. Stek grønnsakene.
  4. Klem eller kjevle ut paideigen (fungerer bra mellom to lag plastfolie) og ha den i paiformen. Prikk med en gaffel og stek den i ca 10 minutter på 200 grader
  5. Ha grønnsakene i paiformen oppå den stekte paideigen
  6. Bland sammen egg, ost, fløte, rømme, salt og pepper. Hell det jevnt over grønnsakene i paiformen.
  7. Stek på 200 grader i ca 30 minutter. Server med en god salat :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar