mandag 8. februar 2010

En god og mettende suppe som varmer. Laksen kan med bra resultat erstattes med kylling, og fiskebuljongen kan erstattes med kyllingbuljong. Løken kan erstattes med vårløk og tilsettes på slutten av koketiden for en mer fargerik suppe.

Ingredienser for 2 personer:
  • 1/2 løk
  • 1 liten rød chili (eller mindre)
  • 1 ss hakket fersk ingefær
  • 1 revet gulrot
  • 2 store hvitløksfedd
  • 1 dl røde linser
  • 1,5 terninger fiskebuljong
  • 1 laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1,2 liter vann
  • ca 200 g laks (eller 2 små porsjonsstykker)
  • 1/2 ts kvernet pepper
  • Salt
Fremgangsmåte:
  1. Finhakk løk, chili og ingefær. Fres i olje i et par minutter.
  2. Tilsett revet gulrot og finhakket hvitløk og stek litt til.
  3. Tilsett linser, vann, buljong, laurbærblad og pepper.
  4. Kok opp og la koke i 20 minutter. Tilsett terninger av laks (og eventuelt vårløk) og la det trekke i ca 5 minutter.
  5. Smak til med salt.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar