onsdag 6. mai 2009

Dette var første gang jeg prøvde meg på å lage fiskekake av laks. Den ble litt tørr, og dessuten passet det ikke så godt med fiskekake til quinoasalat, derfor legger jeg heller ikke ut oppskriften. Derimot tror jeg en god laksefilét hadde passet svært godt.

"Inka-indianerne i Andesfjellene har dyrket quinoa i over 5000 år, og quinoa er blitt kalt både ”moder korn” og ”superkorn” fordi det er så utrolig næringsrikt. Det inneholder blant annet dobbelt så mye protein som ris. Det er også en god kilde til fosfor, jern, magnesium, vitamin A, E og B. Quinoa inneholder dessuten mer sunt fett og kalsium enn de fleste andre korn. Quinoa er fra naturens side helt glutenfri og kan derfor trygt brukes også av deg som har glutenintoleranse." (Se referanseside).

I stedet for quinoa smaker det også godt med couscous, kanskje til og med bedre. Det var med couscous jeg smakte denne kombinasjonen første gang.

Ingredienser for tilbehør til 4 personer:
 • 300 gram quinoa/couscous (følg oppskrift på pakken for couscous)
 • 6 dl vann
 • 1/2 ts salt
 • 1 ss smør eller olje
 • 1 granateple
 • 70 g pinjekjerner (1 pakke)
Fremgangsmåte:
 1. Skyll quinoa i en sikt lenge i lunkent vann (dette for å ta bort bitre smaker)
 2. Ha quinoa, vann og salt i en kasserolle og la det koke i 10-15 minutter, eller til mesteparten av vannet har trukket inn, og la det deretter trekke uten varme i ca 10 minutter. Bruker du couscous lager du det etter oppskriften på pakken.
 3. Bland inn smør eller olje og la det avkjøles helt
 4. Del granateplet og ta ut frøene. Ha pinjekjerner og granateplefrø sammen med quinoa eller couscous.
 5. Bland sammen og servér ;)

1 kommentarer:

 1. Sorry every time I try to leave your blog I see something else I like! very nice combination of fish cakes and Quinoa!

  Thank you!

  SvarSlett