onsdag 6. mai 2009

Denne retten var utrolig god og veldig enkel å lage - bare man har de rette ingrediensene for hånd. Hvis man ikke har soltørket tomat, så trenger man ikke ha det i (men det gir en liten piff), og i stedet for kesam kan man bruke mager kesam, rømme eller créme fraiche.

Stekt tomat smakte veldig godt som tilbehør sammen med vanlig grønnsaksblanding. Pinjekjernene har jeg lagt oppå som pynt, så det er ikke en nødvendighet (i tillegg til litt kvernet Chili Explosion og pepper). Man kan gjerne servere ris, couscous eller annet tilbehør til, men for min del var det absolutt ikke nødvendig.

Ingredienser:
  • 1 laksefilét per person (varier med mer eller mindre - alt etter hvor mye man spiser)
  • 1 ss fetaost per filét
  • 1-2 ss kesam per filét
  • 1 "skive" soltørket tomat per filét, hakket
  • Pepper
  • Litt salt?
  • 1/2 stor tomat i skiver per filét
  • Frossen grønnsaksblanding (jeg brukte selskapsblanding)
  • 1/2 dl vann
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen fetaost, kesam, soltørket tomat og litt pepper. Smør blandingen på laksefileten
  2. Ha frossen grønnsaksblanding i en ildfast form sammen med 1/2 dl vann
  3. Legg laksefileten(e) oppå grønnsakene og fordel skivet tomat over grønnsakene igjen. Krydre tomatene med pepper, og eventuelt litt salt.
  4. Stekes på 225 grader i ca 25 minutter

4 kommentarer:

  1. Kjempegod idé med fetaost oppå laks. Det skal jeg absolutt prøve engang.

    SvarSlett
  2. NAM! Det såg gøtt ut ;)

    - Marianne

    SvarSlett