Luftige og gode! Jeg brukte ferdiglaget vaniljekrem, men hvis du har tid kan du lage din egen. Server med melisglasur og kokos, om du vil!
Ingredienser til 14-15 skolebrød:
- 100 g smør
- 550 g hvetemel
- 90 g sukker
- 1/2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 3 1/2 dl melk
- 50 g fersk gjær
Fremgangsmåte:
- Smuldre smøret i melet, hold igjen noe mel
- Ha i sukker, bakepulver og salt
- Varm opp melka til 37 grader. Smuldre i gjæren (du kan også bruke tørrgjær, men ha denne da sammen med det tørre)
- Rør melka sammen med melet. Tilsett resten av melet
- Hev tildekket til dobbel størrelse i ca 40 minutter
- Ta deigen ut av bakebollen, del i ca 15 emner og rull de ut til boller
- Klem bollene flate og etterhev tildekket i ca 30 minutter
- Klem ned en grop i midten av hver bolle og ha i vaniljekrem
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar